Център за междуетнически диалог и толерантност "Aмалипе"

преодоляване на антиромските стереотипи сред младите хора

Близо 100 доброволци ще чистят два от парковете във Велико Търново

Vestnik-Iantra-Dnesbr-50-14-16.03Вестник „Янтра Днес”, бр. 50 / 14-16.03.2014, 2 стр.

Близо 100 доброволци от девет младежки организации в областта ще се включат в акцията „Да изчистим Велико Търново” в събота. Инициативата е на ентусиастите от Ротаракт и е в чест на празника на старата столица 22 март. В почивния ден младите хора ще почистят от графити сградата на ДНА в центъра на града, както и парковете „Марно поле” и „Асеневци”. Трудовият ден започва в 10:00 часа, а сборният пункт е пред ДНА.

Вижте статията:

С ЧЕРВЕНИ БАЛОНИ И ПОСЛАНИЯ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ ПРИСЪЕДИНИ В БОРБАТА СРЕЩУ СПИН

iantra-Dnes-2.12Вестник „Янтра Днес”, 02.12.2013, 7 стр.

С червени балони и послания, които литнаха към небето, Велико Търново се присъедини към регионалната кампания на борбата срещу СПИН – „Животът е безценен”, за която се напомня всяка година на първи декември – Световния ден за превенция на ХИВ и подкрепа на серопозитивните. На информационна акция в центъра на града бяха разпространени стотици презервативи, червени лентички и здравно-образователни материали, а Японската вишна пред Факултета по изобразително изкуство бе украсена с 30 червени панделки символ на световната общественост, обединила усилия за борба с вируса на СПИН.

Вижте статията:

МЛАДЕЖИ ЩЕ ЧИСТЯТ СТАРАТА СТОЛИЦА ОТ ГРАФИТИ И ОТПАДЪЦИ

vestnik-Borba-V.T.br-5014.03.142-strВестник „Борба”, бр. 50 / 14.03.14, 2 стр.

Акция за почистване на всички графити от стените във Велико Търново започват представители на няколко младежки неправителствени организации. Идеята тръгнала от младите „ротарианци” от „РОТАРАКСТ”. Момчетата и момичетата веднага получили подкрепата на Младежките клубове към Регионалната здравна инспекция, Градски ученически парламент Велико Търново, Център „Амалипе”, студентската организация AIESEC, БМЧК, благотворителния клуб „ Вяра и Любов” към Американски колеж „Аркус”.

Вижте статията: