Център за междуетнически диалог и толерантност "Aмалипе"

преодоляване на антиромските стереотипи сред младите хора

Младежки доброволчески групи (YTFG)

18.04.2014 - Бургас. Обмяна на опит по проблеми за интеграцията между България и Италия

18.04.2014-burgas-italiya-bulgariaОт 16 до 17 април се състоя семинар в Бургас по проекта „Мистра“ – стратегия за включване на имигранти/роми в европейските градове. Участие в срещата взеха Таня Николова, координатор по проект “Младежта е толерантност”-Бургас към Център “Амалипе”, представители на институции от КЗД, АБДМП, Община Бургас, Общински съвет провинция Болония, Център за работа с жени в риск Италия, учители и др.

Прочети още...

25.03.2014 - ШУМЕН. ТРЕТИЯТ ГРАД В СТРАНАТА, КЪДЕТО СЕ ПРОВЕДЕ КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ОБЩИНСКИТЕ ПЛАНОВЕ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА РОМИТЕ ЗА ПЕРИОДА 2014-2020

25.03.2014 Shumen konferenciya 1

Община Шумен бе домакин на събитието, провело се на 25 март, на което се събраха повече от 40 човека, пряко работещи по проблематиката за изработването на общинските планове за интеграция на ромите – общински служители, представители на държавната администрация, различни НПО от региона и представители на Министерството на Образованието. Специални гости на конференцията бяха представители на Посолството на Съеднинетите американски щати. Приветствия към участниците бяха отправени от Кристен Столт – секретар по политическите въпроси на Американското посолство,  от Деян Колев – председател на Център Амалипе, както и  от Найден Колев – Директор Дирекция „Култура, просвета и образование”.

Прочети още...

25.03.2014 - Шумен. Дипломати от Посолството на САЩ на посещение на шуменски доброволци

25.03.2014 Shumen posestenie poslanniciКлуб „Младежта е толерантност” Шумен гостоприемно посрещнаха  дипломати от посолството на САЩ, които изявиха желание да се запознаят с дейността на младежите. На 25 март, в залата на Младежки дом Шумен на посещение дойдоха Кристен Столт – секретатр по политическите въпроси към посолството и Евгени Тодоров – посланик от Политическия отдел.

Прочети още...

30.01.2014 - Екипна среща по проект “Младежта е толерантност”

30 01 2014 Bulgaria ekipna srestaНа 28-29.01.2014 в близост до Велико Търново се проведе екипна среща между младежките координатори по проект "Младежта е толерантност" към Център "Амалипе". Целта на срещата  беше да се планират предстоящи и бъдещи дейности по проекта, както и да се научат полезни и нови неща, които да намерят приложение.

Прочети още...

24.11.2013 Годишна среща на Европейското антирасистко гражданско движение - 2013

Годишната среща на ЕГАМ - (Европейското антирасистко гражданско движение) на тема „Борба за демокрация в Европа“ се проведе в Будапеща, Унгария от 21 до 24 ноември 2013г.Център “Амалипе”  участва в срещата с представител Радослав Стилиянов, младежки координатор по проект “Младежта е толерантност”-Пловдив. Сред присъстващите бяха представители на различни организации, борещи се с расизма, ксенофобията и дискриминацията, от над 20 страни, като Франция, Чехия, Словакия, Гърция, Швеция, Унгария, България, Молдова, Черна гора, Австрия, Турция и много други. На срещата се  дискутираха въпроси, свързани с борбата за зачитането на човешките права.

Прочети още...