Център за междуетнически диалог и толерантност "Aмалипе"

преодоляване на антиромските стереотипи сред младите хора

5.02.2015 - Благоевград.Обучение против употребата на наркотици преминаха шестокласници

5.02.15 obu4enie Blago 1В Благоевград на 5.02.2015 г се проведе обучение в VІ СОУ ”Иван Вазов”,което запозна учениците с фаталните последици от наркотиците чрез документалния филм”Пропуснат живот”.  Инициативата бе организирана от клуб ,,Младежта е толерантност ’’-Благоевград и Верка Ангелска, представител на Младежки дом.

Филмът представя реални истории на наркозависими младежи, които към днешна дата не са сред живите,именно заради пагубните последици  на дрогата. В него те призовават своите връстници никога да не посягат към употребата на наркотици,защото това ще ги доведе до същата трагична съдба.

Филмът накара тийнейджърите да се замислят сериозно и ги насочи към дълго дебатиране по темата. Шестокласниците разбраха, че наркотиците са бич, който ни преследва навсякъде по света.

5.02.15 obu4enie Blago 2

 

 

 

„Да бъдеш доброволец и да работиш в полза на другите те прави много по-щастлив и удовлетворен от всякакви други опиати и наркотични вещества.“- убедени са младежите от доброволческия клуб по толерантност, които представиха пред учениците темата „Доброволчество: защо и как да бъда доброволец?“.  Шестокласниците бяха мотивирани от Саша Кирилова, координатор на клуба да се включват повече в доброволчески дейности, като ги насърчи, разказвайки за позитивите и уменията, на които един доброволец се научава, работейки в екип, следващ  добра кауза.

Голяма част от учениците изявиха желание да участват в бъдеще в доброволчески дейности. Така в свободното си време те ще бъдат полезни и на обществото, и на себе си, а наркотиците трудно биха могли да се доближат до тях.