Център за междуетнически диалог и толерантност "Aмалипе"

преодоляване на антиромските стереотипи сред младите хора

Хиляди усмивки събра кампанията „Животът е като огледало - ако се усмихнеш, ще получиш усмивка“-2015

usmihnata kampania 2015 VTВелико Търново:

С ръчно изработени кошнички с шарени хартиени цветя с позитивни послания и специално подготвени гривни доброволците от клуб "Младежта е толерантност"-Велико Търново към Център "Амалипе" зарадваха случайни минувачи във Велико Търново. Младежите приканваха великотърновци да се усмихват и да бъдат толерантни и позитивни като се усмихват в огледало, за да се уверят, че „Животът е като огледало и ако се усмихнеш, ще получиш усмивка”. Усмихнати и позитивно настроени доброволците събраха много усмивки на 19 март, 2015 г. в двора на 5-ти корпус на ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий” и района пред театъра. Инициативата е част от кампанията „Животът е като огледало - ако се усмихнеш, ще получиш усмивка”, която Център "Амалипе" организира за втора поредна година с участието на доброволци на младежките групи за толерантност към Център Амалипе в шестте града, които се борят с предразсъдъците и стереотипите на младите хора.

usmihnata kampania 2015 BlagoevgradБлагоевград:

Младежи от клуба по толерантност в Благоевград подаряваха усмивки в центъра на Благоевград на 20 март по време на „усмихнатата“ кампания. Момчетата и момичетата зарадваха с флаери-усмихнати човечета, част от жителите на гради и се опитаха да разведрят ежедневието им в деня на щастието.

„Успяхме да накараме много хора на различна възраст да се усмихнат. Имаше обаче и много умислени, тъжни и вглъбени хора”, споделиха младежите. Доброволците бяха категорични, че усмивката оправя всичко, а смеха е здраве и всички трябва по-често да се усмихват. 

usmihnata kampania 2015 BurgasБургас:

На 19 март, от 17.30 часа доброволци от клуб „Младежта е толерантност” - Бургас раздаваха информационни материали на минувачи пред сградата на Община Бургас. С много настроение и усмивки младежите отправиха апел за повече разбирателство и толерантност по между ни. 

Пловдив:

Доброволци от клуб „Младежта е толерантност” гр. Пловдив, зарадваха пловдивчани в слънчевата сутрин на 19-ти март. Доброволците раздаваха цветни хартиени цветя на всякакви минувачи – млади и стари, забързани и хора без работа, бедни и богати, хора от всякакъв произход, дори чужденци.

Всеки, който искаше можеше и да се огледа в огледало, сложено специално за кампанията, Хората се убедиха с очите си, че наистина идеята „Животът е като огледало, ако се усмихнеш, ще получищ усмивка” наистина е в сила. Минувачите получаваха и календари на Център „Амалипе”.

Доброволците успяха да представят и подписка за промени в Закона за предучилищното и училищно образование. С радост подписката бе подписана от всички и най-вече от учителите.

Събитието бе подкрепено от пловдивската Комисия за защита от дискриминация в лицето на г-жа Иванова.

usmihnata kampania 2015 mart ShumenШумен:

Клуб „Младежта е толерантност” Шумен също се включи в кампанията “Животът е като огледало - ако се усмихнеш, ще получиш усмивка. Доброволците към шуменския клуб по толерантност на 19 март раздаваха специално изработени цветя от хартия и призоваха гражданите на града към повече толерантност и приятелство. Кампанията се проведе от 17.00 часа в Градската градина на Шумен и чрез нея младежите отправиха послание за толерантност и мир между всички граждани.

Враца:

Позитивни младежи от клуб „Младежта е толерантност“-Враца призоваха ученици и учители от три врачански училища да се усмихнат и да бъдат по-позитивни по време на кампанията „Животът е като огледало - ако се усмихнеш, ще получиш усмивка“ на 19 март. Доброволците с широка усмивка , добро настроение и ведър поглед към живота раздаваха флаери за толерантност и събраха много усмивки.

 „Нашето послание към вас е да не забравяте, колко МНОГО поводи за усмивки имате. НЕКА УСМИВКИТЕ НИКОГА НЕ СЛИЗАТ ОТ ЛИЦАТА ВИ!“, казват младежите от клуба по толерантност.