Център за междуетнически диалог и толерантност "Aмалипе"

преодоляване на антиромските стереотипи сред младите хора

Обучения

21.05.2014 – Велико Търново. Обучение по толерантност

21.05.VT-training ptp1На 20-ти май 2014 година (вторник), доброволци от клуб „Младежта е Толерантност” – Велико Търново проведоха обучение на тема толерантност и дискриминация с ученици от езиковата гимназия в старопрестолния град. Обучението протече под формата на игри и дискусия и се вмести в рамките на два учебни часа. Водещи бяха Младежкия Координатор по проекта за град Велико Търново – Ромелия Михтиева и доброволците Виляна, Виктор, Йордан и Николай. Участниците бяха ученици от 10-ти клас .

Прочети още...

23.04.2014 - Шумен. Доброволци трупат опит като обучители на връстници

23.04.2014-SHU-Obuchenie-vov-1Вече е факти поредното обучение в Шумен по метода „Връстници обучават връстници”. Темите за “Толерантността” и “Доброволчеството” бяха разяснени подробно на провелото се на 23 април обучение в ІІІ ОУ „Димитър Благоев”, гр. Шумен, по инициатива на клуб “Младежта е толерантност”-Шумен.

Прочети още...

15.04.2014 - Благоевград. Доброволци обучават ученици на “Работа в екип”

15.04.2014-BLG-VOV-1Проведе се обучение на тема “Работа в екип” по метода ,, Връстници обучават връстници ‘’, част от поредицата обучения на доброволците от клуб,, Младежта е толерантност’’- Благоевград. На 15.04.2014 г.  в Национална хуманитарна гимназия ,,Св.св. Кирил и Методий ’’ доброволците: Александра, Росица и Веселина обучиха учениците от 10 “б” клас как да работят в екип. В темата бяха  застъпени и разгледани подтемите: ,,Комуникация без думи ‘’ и ,,Управление  на конфликти ’’.

Прочети още...

01.04.2014 - В. Търново. Приключи „Зеленото училище - Да се опознаем и да знаем”

01.04.2014-VT Zeleno uchilishte-1Като част от Програмите „ВСЕКИ УЧЕНИК МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТЛИЧНИК” и "Младежта е толерантност", беше проведено „зелено училище” за деца от 4 и 7 клас от 10 пилотни училища.

Около 100 ученици от десет училища от областите: Търговище, Велико Търново, Шумен, Бургас, Пловдив, Пазарджик, София Област, Плевен, Враца и Стара Загора, бяха гости на Център „Амалипе” във Велико Търново. В рамките на четири дни учениците взеха участие в дейности, организирани от доброволците на Център „Амалипе” към Младежките клубове по проект „Младежта е толерантност” и възможността да подобрят своите знания и умения по задължителните предмети в училище, български език и литература и математика.

Прочети още...

26.03.2014 - Бургас. Проведоха се обучение и в местата за изпълнение на наказания в Бургас

26.03.2014 - BU-v-zatvoraПрез месец март се проведоха поредица от  тематични обучения от клуб “Младежта е толерантност”-Бургас. В духа на толерантността те се осъществиха не само в местните училища и университети, но и  в местата за изпълнение на наказанията в град Бургас към Министерството на правосъдието на Република България.

Прочети още...